Párhuzamos társadalom

Párhuzamos társadalom

A RÁNK FOGOTT BIOFEGYVER ÉS AZ ELLENSZER

2023. május 27. - parhuzamosmagyarok

Mivel állunk szemben immáron három éve? Ezt sokan szeretnénk tudni! Van, aki az első pillanattól fáradhatatlanul kutatja az igazságot, mert komolyan veszi egykor tett esküjét.  Ilyen ember DR. KÁROVITS JÁNOS gyógyszerész, molekuláris biológus, aki nem csak saját tudományterületeinek eredményeit, de távolabbi diszciplínák feltárásait és jelenségeit figyelembe véve jutott határozott következtetésre. Az 1994-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végzett, családjával jelenleg Svájcban élő szakembert kritikus gondolkodásról, vakcinákról és a minden szinten jelen lévő káros mellékhatások felszámolhatóságáról Tallián Hedvig faggatta.

 

Emlékszel miként fogadtad a „járványt” 2020 tavaszán?

Zavarosnak tűnt, ahogy épp csak szivárogtak Kínából a hírek a járványról. A környezetemmel együtt kezdetben úgy láttuk, hogy felfújták az egészet, és éreztem a média erőteljes „járvány-narratíva” sulykolását. Aztán, ahogy az ismerőseim hozzáállása kezdett megváltozni a halálhírek hatására én is arra hangolódtam, hogy komolyan kell venni.

Mikor fogtál végül gyanút?

Május környékére az internetes aktivitásom egyre mélyebb adatelemzésekre sarkallt és ezekben ellentmondások sorozatát fedeztem fel, politikai érdekeltségekkel és furcsa szinkronicitással párosultan. Feltűnőnek találtam, hogy a svédek nem zártak le, de szapulták őket, illetve mindenhol kiszorították a diskurzusból a kérdésfeltevéseket, fenntartásokat és az ellenvéleményeket. Ez egyre gyanúsabbá vált és ettől még intenzívebben figyeltem az ellenvéleményekre. Gyerekkorom óta hajlamos vagyok egyébként a különvéleményre.

Orvos családból származol, milyen gyógyítási alapelveket örököltél a szüleidtől?

Tekintélyes időt töltöttünk Nigériában, és élénken emlékszem, amikor apuhoz egy csupa sebből vérző kisgyereket hoztak, mert átrohant egy balkon üvegajtón, vagy amikor egy nagydarab fuldoklót kihúznak a strandon a vízből és rendkívüli erőfeszítésekkel újra éleszti. Édesanyámtól tudom, hogy édesapám egész pályája során milyen jól bánt az emberekkel, és azt a páciensek vissza is igazolták. Intézetvezető aneszteziológusként vonult nyugdíjba, tehát kevésbé volt napi kapcsolatban a betegekkel mint egy háziorvos, de nagyon fontosnak tartotta a személyes kapcsolatot, és még a gyerekek lelki világára is rá tudott hangolódni. Az élő segítség példája hagyományozódott rám, ez is vonzott az egészségügyi pálya felé. Kritikus gondolkodásom pedig a közélet családunkra mért csapásaira, igazságtalanságaira vezethető talán vissza. Rádióműszerész nagyapámnak és fűszerkereskedő nagyapámnak is elvették a kommunisták a vállalkozását.

A kelet-európai szenvedéstörténet hozta a kritikus gondolkodást, a sorok közti olvasás képességét?

Minden bizonnyal. Ezek a történetek tettek érzékennyé. Rákosi- és Kádár-rendszer igazságtalanságairól alig mertek a családban beszélni próbálták is titokban tartani, bár ritka alkalmakkor mégis előjött és nagyon érdekes volt hallgatni már gimnazistaként.

karovits_janos_dr_k_20230527.jpg

Dr. Károvits János gyógyszerész, molekuláris biológus

Visszatérve a mába. Tehát hamar gyanút fogtál…

Igen. De nem siklanék át azon, hogy miért fogadtam el ilyen könnyen az első két-három hónap világfelfordulásnak álcázott szemfényvesztő narratíváját. Ezt vizsgálom ugyanis magamban. A hozzáállás azért lényeges, mert így tudjuk megérteni egymást, hiszen a naiv, a képzett, és a nemtörődöm típusú embertársainkat is az orruknál fogva vezették. Az én kezdeti megtévesztésemben is meghatározó volt a sulykolás. A narratívát hihető, jól előkészített információelemekkel dúsították, amit a többség gondolkodás nélkül elfogadott. Alapállásnak vettük, hogy egynemű dologról van szó, amit vírusnak nevezünk, vagy hogy a vakcinák védenek. Feltételezve, hogy a vakcina is egynemű. Ügyesen csomagolták össze a mindenki által elfogadható elemeket a hamissággal. A félelemkeltés gyorsan létrehozta azt a helyzetet, hogy aki nem ért velünk egyet, azt ki kell zárni a beszédtérből, és a társadalomból is akár. Itt Svájcban nekünk kelet-európaiaknak – cseheknek, szlovákoknak, lengyeleknek - nagyon ismerős lett a totalitariánus rendszerekre jellemző, agresszióban is tetten érhető módszertan amikor egy egyszerű eladó élvezettel öltötte magára a hatósági személy szerepét és kényszerítette ki az abszurd szabályoknak megfelelést. Nem győztünk csodálkozni, hogy merre csúszunk. Itt Svájcban és otthon Budapesten is egy kis szelete a társadalomnak erre nagyon érzékeny lett. Alapvetően ingott meg a bizalom. Mások pedig a félelem hatására és a világképük biztonságának veszélybe kerülése miatt még gondolkodni is elfelejtettek. Olyan emberek is, akiket a tudományos hátterük az esküjük alapján épp a lakosság védelmére predesztinált volna.

Az érdeklődő laikus számára is hamar kiderült, hogy a józan paraszti megközelítés partvonalra került.

A józan paraszti megközelítés számos ponton partvonalra került.  Hisz tudható, hogy maszkkal vírus ellen védekezni, még ha aeroszol cseppeken van is, olyan mintha egy méterszer méteres lyukacsú teniszütővel próbálnánk egy szúnyogot lecsapni. A maszkviselés nevetséges módjairól nem is szólva. Ennek nem a népegészségügyi védelem volt a célja.

Összegzést írtál EGY VÍRUS UNORTHODOX TERMÉSZETRAJZA címmel tavaly ősszel. Ebben a vírus mesterséges előállításának tényéből kiindulva olyan új alapvetésekre jutsz, hogy a hagyományos tudományos gondolkodásnak vége - molekuláris biológiai, virológiai, epidemiológiai értelemben -, mert a Ne árts! elve épp ellenkezőjébe csap azzal, hogy itt biológiai fegyverrel állunk szemben a vírus és főként a vakcina esetében. Valóban?

Ez így van. Ám mivel, nehéz megbízható információt találni a tájékozódás rendkívül sokrétű kell legyen több tudományterületet lefedve: például történelem, gazdaság, pénzügy, viselkedéstan, biológia és így tovább... A feltárt információ halmazt megszűrve is egymás ellenébe kell állítani az elemeket! Ebből kiszűrve lehet bizonyos helytálló következtetésre jutni. Számos elemző és tudományban jártas emberrel osztozom a biológiai fegyver következtetésben. Ugyanis politikai, gazdasági és pénzügyi érdek volt a világszintű bizonytalanságkeltés. Az USA hatalmat befolyásoló belső körei a világ számos pontján hoztak létre és működtetnek biológiai laboratóriumokat mind a mai napig. Nagyságrendekkel többet, mint bármely más nagyhatalom! Kína és más országok védekezési stratégiája, a kommunikáció és a hatásmechanizmus pedig arra utalt, hogy itt valami mesterségessel állunk szemben. Ha pedig mesterségesről beszélünk, akkor felmerül a kérdés, hogy minek az érdekében? A véletlennek ugyanis ellentmond a világban végbemenő egységes cselekvés, a lezárások, a politikai narratíva szinkronicitása. Kampányszerűen zajlott minden, a gyógyszereléstől kezdve, a légzéscsillapító és tompító szerek és lélegeztető gépek alkalmazásáig, melyekről tudható, hogy károsak. A vakcina negatív hatását a jelen pillanatig sokan vitatják, de a szabadon és függetlenül gondolkodók közül sokan, így például Dr. John Campbell angol videoblogger

…aki maga is vakcina hívő volt a kezdetekkor...

…igen! Teljesen világosan mutatja a statisztikákat, hogy bár a vakcináció rég lefutott, de a káros hatások és a többlet halálozások viszont több mint húsz százalékon állnak. És! Exponenciálisan nőnek. Azért is említem Campbellt, mert látható, hogy függetlenül gondolkodik. Rajta kívül számtalan tudományban járatos, mára nyugdíjba vonult lelkiismeretére hallgató, a köz szolgálatát komolyan vevő szakember tud és mer előállni, megszólalni, mert nincs egzisztenciális kockázatuk. Ezt látom Svájcban, Németországban és Franciaországban egyaránt. Ha biológiai fegyverről beszélünk a vírus esetében, akkor logikusan következik ebből, hogy az ellene bevetett vakcina is az. Innentől fogva pedig nem lehet egynemű dolog. Ugyanazok a definíciók, amiket megszoktunk már nem alkalmazhatóak. Erre utalok is az írásomban, hogy mit szoktunk meg, mint definíció, és ezzel miként manipulálnak. Kiderült, hogy több mint száz biológiai labor készítette szerződéssel az amerikai Védelmi Minisztérium (DoD) megbízásából az Operation Warp Speed program keretében a vakcinákat nagy mennyiségben a világ számára.

karovits_interjuhoz_k_20230527.jpg

 

Mi volt a vakcinákban?

Nem lehet pontosan tudni. Hangsúlyozom, nem lehet úgy gondolkodni róla, mintha valami egynemű dolog lett volna ezekben az oltóanyagokban, amiket vakcinának neveznek. Az előállítás módja, a minőségbiztosítási adatok, az analitikai vizsgálatok alapján ki tudták mutatni, hogy rendkívül nagy minőségi eltérésekkel készültek a legyártott tételek. Ezzel a sokféleséggel cseng össze az is, hogy mennyire volt káros. Mert hatásos sehol nem volt az szinte biztos. Aki meggyógyult nem a vakcina miatt gyógyult meg, hanem az immunrendszere állt helyre oly mértékben, hogy fel tudta venni a küzdelmet a káros hatásokkal szemben, aminek mindannyian ki lettünk téve. Nem tudjuk, hogy milyen jellegű hatásról van szó a mai napig sem.

A hetvenöt évre titkosításra szánt mRNS vakcinákról már kiderült, hogy jóval az oltási kampány előtt saját vizsgálataikból tudta a gyártó, nem állítja meg az átvitelt, a legfontosabb mellékhatás pedig a kovid megfertőződés, továbbá: ízületi gyulladás, izomfájdalom ipari mennyiségben, szívproblémák fiatal férfiaknál, stroke, tüdőembólia, és immunrendszert romboló hatás. De az mRNS-t szállító lipid nanorészecskkel sincs minden rendben…

Ezeknek fizikokémiai hatása van, úgy tűnik. Elektrokémiailag is levezethető, hogy a lipid nanorészecskék alkalmazásával sokkal több olyan helyre eljut a szervezetben mint ahogy normálisan egy helyileg beinjektált oltás eljutna. A genetikai anyag pedig, amit beépítettek ezekbe a készítményekbe mesterséges vázú, azaz sokkal nehezebben bontja le a szervezet, mint egy normál nukleinsavat.

GMO manipuláció az emberi szervezet szintjén?

Ez megint egy újabb aspektus. Mert azt is tudjuk már, hogy valóban beépül a genomba és nem tudja lebontani a szervezet e mesterséges komponens miatt – ez egy almolekula, ami nem fordul elő a természetben - a szervezet nem ismeri fel és nem bontja le! Így aztán rendkívüli mértékben túltermelődik olyan helyeken is ahol nem szabadna. A vér-agy gáton átjutva idegrendszeri területeket ér el és fejfájást, Alzheimer-, illetve Parkinson jellegű tüneteket okoz. De a leggyakoribbak a gyulladásos mellékhatások. A nemi hormonokat és ivarsejteket termelő szervekben is különös nagyságrendben halmozódik fel. Ez az információ az első forgalomba hozatal óta ismert! Egy Japánban benyújtott információ kérelemből kiderült, már az állatkísérleti szakaszból tudható volt, hogy milyen aránytalanul nagy mennyiségben halmozódott fel a tüskefehérje a reprodukciós szervekben. Az is napvilágra került, hogy egyéb vírusfehérjék viszont nem mutathatóak ki. Magyarul, ez is azt támasztja alá, hogy manipulálták a tüskefehérjét, testidegen komponenst építettek bele, ami nem bomlik le, de sokszorozódik és csak az jut el a beadás helyétől távoli szervekbe a lebontás lehetősége nélkül. Ez a vélhető mechanizmus. A testi károkozáson túl van más is. Néhány napja leltem rá egy kanadai természettudós, polihisztor Dr. Denis Rancourt kutatásaira. Úgy találta, hogy az emberi természet és felépítés rendkívül robosztus a különböző természetben található káros behatásokkal szemben. De két faktor minden mást nagyságrendekkel felülír, az erőszakos halálokokon kívül, az életveszélyeztetés szempontjából. Az egyik a stressz, amikor egy különleges, hirtelen élethelyzetet megváltoztató, extra aggodalmat keltő szituációt teremtenek. Ez jelentős halálozásokhoz vezethet rövid időtartam alatt. Ez vonatkozik a három éve körülöttünk zajló eseményekre. A másik pedig, ha korlátozzák, hogy szociális lények lévén rendszeres társadalmi kapcsolatokat tarthassunk fent, kijárási tilalommal, lezárásokkal, idősek elzárásával. Ezek a tényezők járultak még hozzá a károkozásokhoz és a halálozásokhoz. Ami pedig most is folyamatosan jelen van az a létbizonytalanság, ez árad a médiumokból és az emberek hangulatából is. Jellemző még, hogy a felfokozott érzékenység agresszivitásba hajlik. Erre a különféle narratívák még rá is tesznek több lapáttal.

Milyen tanácsod van a kiélezett emberközi viszonyok rendezésére?

Nem tudok teljes mértékben példamutató lenni. Mert sok órát töltök naponta a tájékozódással, és ez is stressz faktor. Magamnak az oltottság káros hatásaitól és az ettől való aggodalomtól nem kell tartanom, de az egyéb stresszhatásoktól igen. Tehát a természetben töltött idő sétákkal, mozgással nagyon fontos, és az olyan emberekkel való találkozás, akik felemelnek, nem aggódnak, és nem generálnak feszültséget, jókedvűek. Ez a szó szoros értelmében vett „természet”-es igény és most aktívan keresni kell ezeket.

Az oltás károsodottak számára van segítség, mit tehetnek az állapotuk javítása és a gyógyulás érdekében?

Sokféle információ kering. A legbizalomkeltőbbek számomra azok, amelyek érdek nélküliek és időt állóan a tudatunk és kultúránk részei. Mint a böjt! Az emberiség őstörténetétől kezdve ismert és beépült a hagyományainkba. Ma már tudjuk, hogy immunrendszer regeneráló hatása van. Egyszerű, és különféle módjai léteznek, kiváló hatásfokkal. Az időszakos böjtben napi nyolc órán belül kell tartani a táplálkozást, 10-18h közt enni mértékkel, elegendő folyadékkal. Mivel a szénhidrát jelentősen megterheli a szervezet immunrendszerét ezért azt minimalizálni érdemes. Öt napon át ezt a böjtöt tartani. A ketogén diéta is javasolt. Ezek mind előnyösek az immunrendszer regenerációjában. Aki nagyobb dózisokat kapott a vakcinából – és nem lehet tudni, hogy ki mit, milyen káros terheléssel, és felléptek-e tünetek - ilyen esetekben a természetes megközelítésekkel nehéz a szervezetből kiüríteni a természetellenes anyagok túltermelődése miatt. Ám erre szintén létezik ősi táplálék kiegészítő Japánból. A nattokinázról - ami egy szójabab alapú étel és a Natto baktériumok által elősegített fermentáció során keletkezik, illetve egy selyemhernyó bélbaktériuma által termelt anyagról - a szerrapeptázról van szó. (Bővebben még ezekről itt és ebben magyarul.) Táplálék kiegészítőként lehet ezeket kapni és a szokásosan ajánlottnál kissé emeltebb dózisban érdemes szedni. A véralvadás gátlót szedőknek azonban NEM szabad! Ezekkel nagyon jó eredményeket értek el már klinikai vizsgálatokban a mostani kovid hatásokra vonatkozóan, akár gyulladásokra akár idegrendszeri tünetekre is. Ezt a két módszert tartom leghitelesebbnek és ismeretségi körömben is láthatóan jó eredménnyel használták.

Egy kötetlen beszélgetés során részese voltam amint teljesen spontán megerősítetted gyógyszerészi esküd laikus társaságunkban. Felülről inspirált pillanatként éltük meg ezt mindannyian.

Én is így éltem meg. Ilyenre nem készül az ember, ez spontán tört fel belőlem. A beszélgetés menete arról szólt, hogy érdemes-e az imént elmondottakat kinyilatkoztatni, feszegetni, konfrontálódni, mert az emberek, akik másként gondolkodnak és kételyeik vannak azok amúgy sem fognak befogadóan reagálni. Vagy hárítanak, ellenségesek lesznek. Ennek kapcsán tört fel belőlem, hogy nem tehetek mást mint elmondom, hogy a segítség lehetőségéről én mit tudok. Nem biztos, hogy mindenben igazam van, de a fent levezetett megfontolásokkal ezeket tartom a legcélravezetőbbnek. A tágabb környezetemben látottak alapján nem tehetem meg, hogy magamba fojtom. Annál is inkább mert például a rákterápiák esetében - és itt visszatérek Rancourt professzor gondolataihoz - ő is felhívja a figyelmet, hogy a kemo- és sugárkezelések mennyire félremennek, miközben statisztikailag is kimutatható, hogy nagyságrendekkel jelentősebb a környezet, a szakemberek és a rokonok törődésének ereje. Ennek lélektani hatása van és az sokkal erősebben hat. Ezt a közvetlen családunkban is megtapasztaltuk! Robin Monotti producer Book of Vision címmel forgatott filmet egy XVII. századi orvosi könyv alapján, ebben a fő motívum az emberi lélek kezelése, mely ugyanakkora figyelmet kap, mint a fizikai ellátás. Nem új megközelítés tehát, hogy az emberi pszichével való foglalkozásnak nagyobb a jelentősége minden más kezelési móddal szemben.

Mindezek alapján jogosan várnának el számonkérést a vakcina mellékhatásaitól szenvedők. Florida, Texas államokban már indultak felelősségre vonási perek. Németországban pedig elérte a mainstream küszöbét az oltáskárosodás témája. Svájcban mit érzékelsz?

Személyes környezetemben is tapasztalom, hogy károkozás történt. De fontos, ahogy Bogár László vagy Denis Rancourt is megállapítja: kérdéseket kell megfogalmazni és fel is tenni, nem számonkéréseket és ítéleteket hozni. Mindannyiunk kötelessége kérdezni. Nem támadólag! És megkövetelni a tiszta beszédet! A biztonságunk megköveteli a nyíltságot. Erre akármilyen állami titoktartási helyzet ellenére meg kell, hogy legyen a lehetőség. A kérdésfeltevést tartom járható útnak az ítéletalkotás helyett. Svájcban sok kezdeményezés indult tisztázási, elszámoltatási célzattal. De itt és máshol is látom, hogy amint elszámoltatásra kerülne a sor beépített személyek rátelepednek az ügyre és kisiklatják. Két jelenség körvonalazódik előttem, akik az elejétől fogva aktívak, azok most is cselekszenek. A svájci kovid törvényről most lesz a harmadik népszavazás. Nem teljesen pozitívak az esélyek, mert keveseket lehetett meggyőzni arról, hogy kifejezett rosszakarat működik a háttérben. Azért van ez így, mert az emberekben nagyon erős az igény visszatérni a normalitásba, ezzel a körülöttük zajló valóságot is eltagadják. Ez Svájcról, Németországról, Franciaországról, Angliáról is elmondható. Az angolszászoknál erőteljesebben jelennek meg az alternatív vélemények, de a manipuláció és a ráépülés ott is erős. A szalámi taktika itt Svájcban is látható volt.

Mint ahogy a fentiekből is kiderül nemcsak a tudomány és az orvoslás, de az élet minden területén erős bizalmi válságot, hitel vesztést tapasztalunk.

Rendkívüli módon. Ami történt, azt már nem lehet meg nem történtté tenni. Ezt valamikor fel kell dolgozni. Az már egy másik beszélgetés témája, hogy a tudomány szemléletbeli átalakítása mögött tudatos törekvés áll. Több száz éve sulykolják, hogy a világ megismerhető, leírható, modellezhető, megjósolható, kontrollálható. Ez a következtetés a digitalizáció „táplálta” emberfeletti irányokba, a mesterséges intelligencia, a klíma narratíva felé, és az élelmiszerminőség romlása, illetve az emberi jogok felszámolása felé vezet. Ha és amennyiben el tudják hitetni, hogy minden irányítható és kontrollálható, akkor fel kell tenni a kérdést, hogy kik akarnak irányítani a szociális hierarchia csúcsáról, meghatározva életünk minden apró részletét? Márpedig létezik egy ettől gyökeresen eltérően gondolkodó irányzat, mely szerint az ember eredendően természetjog alapra építkezve él és működik. A természet és benne az ember nem zárt, hanem nyílt rendszerű világba teremtetett, ahol az emberi kreativitás, kezdeményező- és innovációs készség olyan dolgokra képes, amire zárt rendszerű modellben soha nem lesz. Magyarul, túl tudunk lépni a sulykolt korlátokon, hogy az emberiség létszáma kimeríti a föld erőforrásait, hogy a széndioxid lábnyom káros, és e miatt önkorlátozzunk. Az egészségügyben is ez zajlik sok száz éve, erre jövök rá mostanában és e felett nehéz napirendre térni. Pedig más irány nincs. A felismerés megtörtént, nem lehet nem tudomásul venni.

Tallián Hedvig

A bejegyzés trackback címe:

https://parhuzamostarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4618133580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

békaapu 2024.01.19. 21:25:02

Először is a csodálkozás..
Muszáj bámulnom, hogy a nálamnál jóval magasabb műveltségű emberek sem csak a műveltségükkel gondolkoznak – hanem ők is a józan eszükkel.
Minden információm arról tanúskodott, hogy egy bizonyos műveltségi szint felett már nem azt és nem úgy látják az emberek ahogyan és amit én. Mindegy hogy a politikáról, a hitről vagy az egészségről volt szó
Most ez a beszélgetés Károvits Jánossal azt is sugallja, hogy a józan világszemlélet a magas műveltség mellett is ott lehet és virulhat.

Aztán a reménység.
Mert én ugyan konokságból nem oltattam be magam, de a volt nejem és a három gyerekem igen.
És ez előtt az írás előtt csak egyszer, Angelika Mihalik Substack-oldalán olvashattam arról hogy talán van remény az oltás lappangó hatásait elkerülni. Egészséges életmóddal, tornázva, helyesen étkezve.
Örülnék ha így lenne.

Köszönöm Talián Hedvignek az interjút, a blognak pedig a közzétételét.
süti beállítások módosítása